Жирафът с голямо сърце, детска приказка
, by : admin
Жирафът с голямо сърце, детска приказка

Детска приказка, която включва 7 отделни приказки. 72 стр.  Печатно издание с формат 23.5 / 16.5. Ако поръчате ще ви бъде доставена от куриер. Книгата е изпълнена с приключения, перипетии и разкази от света на приказните герои на Хелиана Стоичкова. Тя е част от дълга поредица с детски приказки написана за най-малките читатели с много любов. Илюстрациите са много красиви графики, изпълнени авторски и с много детско чувство на радост.

Автор на приказките Хелиана Стоичкова

Автор на илюстрациите Хелиана Стоичкова

ISBN 978-619-7998-14-8

Приказка за Жирафът с голямо сърце

Тази приказка разказва историята на жирафа, който бил много добродушен и постоянно изслушвал животните докато му разказвали за дребните си магарии и провинения. Но добротата му го оставила без сили и Слънцео се смилило над него и го взело в прегръдката си за да го излекува. Когато се върнал разбрал, че животните постоянно разказват лоши неща за него. Като няма на кого да се оплакват те започнали да си споделят, че ето той е виновен за всички неразбории.

„Много ми хареса образа на жирафа. Приказката за слоновете и реката е уникална!“

Ралица Георгиева

Приказката навлиза в наратива на тази несправедливост и ни повежда на едно пътешествие в света на животните, където се оказва, че се случват не само бели и неразбории, но и много красиви и положителни неща. Много забавна е историята на носорога за реката, много положителна е историята за коати и миещата мечка. Жирафа разказва всички тези приказки на другите животни за да им покаже, че винаги можеш да подходиш и с добро. За онези, които са нетърпеливи е разказана и историята за кенгурото, което не можело да дочака края на историите и затова не разбирал части от тях и изглеждало глупаво.

Приказката е богата на послания и е написана в стила на останалите книги от поредицата. Едно голямо сърце може да раздава от топлината си и да бъде щедро към другите. Не се иска много за да си добър.

Приказка за жирафа с голямо сърце

Приказка на носорога за реката

Приказка на птиците за щрауса

Приказка на първата маймуна за глупавото кенгуро

Приказка на втората маймуна за поспаливата коала

Приказка на третата маймуна за коати и каракара

Приказка за коати и миещата мечка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *