Завистливият щраус, детска приказка
, by : admin
детска приказка

Детска приказка, която включва 7 отделни приказки. 72 стр.  Печатно издание с формат 23.5 / 16.5. Ако поръчате ще ви бъде доставена от куриер. Книгата е изпълнена с приключения, перипетии и разкази от света на приказните герои на Хелиана Стоичкова. Тя е част от дълга поредица с детски приказки написана за най-малките читатели с много любов. Илюстрациите са много красиви графики, изпълнени авторски и с много детско чувство на радост.

Автор на приказките Хелиана Стоичкова

Автор на илюстрациите Хелиана Стоичкова

ISBN 978-954-91884-4-8

Приказка за завистливия щраус

Приказката за завистливия щраус разказва историята на малкото щраусче, което успява да се въвлече в едно странно приключение с други птици само защото им завижда, че те могат да летят, а то не. Когато изпада в безпомощна ситуация на върха на една скала малкото щраусче научава много нови истории от света на птиците и разбира, ченеговата завист е неоправдана и не води до нищо добро. То успява да спечели състраданието на вятъра и малко по малко успява да стигне до низините на планината. По пътя получава много истории подаръци от другите птици и се връща при татко си с букет от послания, които вярва, че ще се харесат и на него.

Книгата съдържа още 5 приказки, които се занимават с различни проблеми и случки от света на птиците. Една от най-забавните е приказката за танцуващата райска птица, която решава, че не иска да бъде като татко си – точно обратното на малкото щраусче и поема по свой собствен път. И двете истории, обаче, завършват с това, че бащата винаги ще се гордее с теб и винаги ще ти се радва. И двете истории макар и противоположни една на друга като начало завършват с разбирането, че таткото е много важен и дори съветите му да не изглеждат винаги правилни и дори понякога да не са най-правилните ще си остане безценен за детето.

В тази книга е разказана и смешната история на кокошката, която успява със своята непохватност тъкмо три пъти да съсипе градината на мишлето. Приказката е на някои места смешна, но напълно в стила на останалите истории в книгите на Хелиана Стоичкова.

Приказка за орела, който отскубнал перо от опашката на едно фламинго
Приказка за папагала и пауна и кой е по-красив
Приказка за дивата кокошка и мишлето градинар
Приказка за птицата додо, която твърдяла, че е колибри
Приказка за чайката и морето
Приказка за танцуващата райска птица

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *