Кучето Динго, детска приказка
, by : admin
Кучето Динго, детска приказка

Детска приказка, която включва 8 отделни приказки. 86 стр.  Печатно издание с формат 23.5 / 16.5. Ако поръчате ще ви бъде доставена от куриер. Книгата е изпълнена с приключения, перипетии и разкази от света на приказните герои на Хелиана Стоичкова. Тя е част от дълга поредица с детски приказки написана за най-малките читатели с много любов. Илюстрациите са много красиви графики, изпълнени авторски и с много детско чувство на радост.

Автор на приказките Хелиана Стоичкова

Автор на илюстрациите Луиза Хамел

ISBN 978-619-7598-02-5

Приказка за кучето Динго

В детските приказки на Хелиана Стоичкова има още едно животно, което днес е изчезнал вид. Има слухове, че е забелязвано на някои места по света, но за съжаление за сега това са саво слухове. Но къде е отишло кучето динго? Приказката разказва историята му и перипетиите, които преминава като пътя му го отвежда при духа на приказките. Той го взима със себе си и двамата заедно поемат на ено уникално пътешествие. Не само защото света на приказките е наистина уникален и интересен, но защото там въображението може да ни отведе навсякъде.

Динго и духа на приказките се появяват заедно в още една от книгите на Хелиана Стоичкова и това е книгата с приказката за Моцарт. Там Динго вече е близък спътник на духа на приказките и участва активно в неговите приключения сред децата. Очакваме да го видим още пъти тъй като духа на приказките му обища едно наистина уникално приключение.

В тази приказка се разказва и за желанието на едрата мечка гризли да завземе по-големи територии. Тя остава с впечатлението, че динго е осуетил плановете й и се впуска да го преследва. Така бягството на динго се превръща в едно голямо изпитание. В тази книга е и приказката за услужливата катерица, която се занимава с темата за прекалено високото мнени, което понякога добиваме за себе си, което може да ни навлече неприятности. Да си услужлив и отривист съвсем не означава, че другите след това ще бъдат длъжни да ти се кланят.

Много любопитна е и приказката за заека новодомец, в която заека приема съвети от най-големия си противник и заплаща твърде висока цена за доверието си.

Приказка за кучето динго
Приказка за бухала, който не можел да понася шумове
Приказка за първата сватба на Гризли
Приказка на смока за заека новодомец
Приказка на смока за услужливата катерица
Приказка за кучето динго и конската муха
Приказка за втората сватба на Гризли
Приказка за срещата на динго с червея

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *