Птицата Додо, детска приказка
, by : admin
детска приказка

Детска приказка, която включва 8 отделни приказки. 76 стр.  Печатно издание с формат 23.5 / 16.5. Ако поръчате ще ви бъде доставена от куриер. Книгата е изпълнена с приключения, перипетии и разкази от света на приказните герои на Хелиана Стоичкова. Тя е част от дълга поредица с детски приказки написана за най-малките читатели с много любов. Илюстрациите са много красиви графики, изпълнени авторски и с много детско чувство на радост.

Автор на приказките Хелиана Стоичкова

Автор на илюстрациите Хелиана Стоичкова

ISBN 978-619-75-98-03-2

Приказка за птицата Додо

Приказката за птицата додо се занимава с въпроси като мързела, кражбата и фалшивите оправдания. Докато додо нагло краде от храната на другите птици и животни те я гледат с уплах и възмущение, но не смеят да й кажат нищо, защото им изглежда много страшна. И това продължава докато додо не взима единствената рибка на най-малката птичка. Тогава останало без храната си то се спуска да се кара с нея. Додо побягва и пътя й я повежда към срещи с много нови приятели. Речни рачета, полски мишлета, мечки и много други, които успяват да покажат на додо колко е грозно и неприятно да взимаш чуждото.

Моралните измерения на приказките никога не са за подценяване. Важно е една приказка под формата на весели, забавни и пакостливи истории да може да предаде на децята и своето послание. В света на детските приказки има всевъзможни чудати образи. В тази приказка децата ще могат да се запознаят с едно животно, което е изчезнал вид. Истинската птица додо е съществувала до 18 века, когато хората решават, че е твърде пакостлива и агресивна макар в историята да не са записани много подробности за причината за нейното преследване. Ето, че тя продължава да живее във фантастичният свят на приказките и получава възможност не само да поправи някои от грешките си, но и да се превърне в едно мило и симпатично същество.

В тази приказка ще откриете също истории, които се занимават и с други дребни и по-големи пакости и проинения на животните. Повечето от които получават възможност да поправят грешките си. Една от по-ярките приказки в тази книга е приказката за патицата мандаринка. Тя се занимава с темата за завистта и е много интересна.

Приказка за птицата додо
Приказка за морският дявол и речната щука
Приказка за мравояда
Приказка за малкото слонче, което бързало да порастне
Приказка за снежния леопард барс
Приказка от реката за дивата патица
Приказка от полето за крадливата маймуна павиан
Приказка от планината за глигана и совата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *