Черният козел, детска приказка
, by : admin
Черният козел, детска приказка

Детска приказка, която включва 7 отделни приказки. 78 стр.  Печатно издание с формат 23.5 / 16.5. Ако поръчате ще ви бъде доставена от куриер. Книгата е изпълнена с приключения, перипетии и разкази от света на приказните герои на Хелиана Стоичкова. Тя е част от дълга поредица с детски приказки написана за най-малките читатели с много любов. Илюстрациите са много красиви графики, изпълнени авторски и с много детско чувство на радост.

Автор на приказките Хелиана Стоичкова

Автор на илюстрациите Хелиана Стоичкова

ISBN 978-619-7598-06-3

Приказка за Черният козел

Приказката за черният козел разказва история вдъхновена от липсата на самочувствие. Едва пораснал младия черен козел остава с впечатлението, че някъде там има стадо по-голямо от неговото. Заслепен от грандоманщина и воден от желание за величие той тръгва на път да търси това стадо за да стане негов предводител, защото смята, че заслужава само най-доброто. Пътя му го отвежда при най-различни животни, които му споделят различни приказки и истории, които са чули, видяли или преживяли. Той е толкова заслепен от своята цел, че не обръща мнимание на това, което му казват животните. Малко по малко, обаче, пътя му го отвежда до истината. Неговото стадо, което е изоставил е единственото, за което си заслужава да се бори. Но дали ще го искат обратно?

Приказката съдържа вътре в себе си още шест приказки от уникалният свят на животните. Част от тях поставят въпроса за грандоманщината, други поставят въпроси към това кой какъв е всъщност, а трети разказват на децата истории за животни, които трябва прасто да бъдат приемани такива каквито са.

Както обикновено в тази поредица от детски приказки образа на героя се сблъсква с някои поучителни случки, някои разочароващи моменти и дори шеги за да може накрая да открие себе си или да стигне до това, което търси.

Приказка за черният козел
Приказка за малкото птиче, което искало да лети най-високо
Приказка за червея, който поискал да обиколи света
Приказка на бизона за лъва, който тръгнал на конкурс за красота
Приказка за злоядата пираня
Приказка за морското раче картограф
Приказка за слона, който отишъл да се осъвършенства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *