Яна и мечката, детска приказка
, by : admin
детска приказка

Детска приказка, която включва 9 отделни приказки. 82 стр.  Печатно издание с формат 23.5 / 16.5. Ако поръчате ще ви бъде доставена от куриер. Книгата е изпълнена с приключения, перипетии и разкази от света на приказните герои на Хелиана Стоичкова. Тя е част от дълга поредица с детски приказки написана за най-малките читатели с много любов. Илюстрациите са много красиви графики, изпълнени авторски и с много детско чувство на радост.

Автор на приказките Хелиана Стоичкова

Автор на илюстрациите Хелиана Стоичкова

ISBN 978-619-7598-23-0

Приказка за Яна и мечката

Приказката за Яна и мечката е много мила и закачлива и разказва историята на Яна – една паднала звезда от съзвездието голяма мечка.  Яне не знае за специалния си произход и е искрено уплашена, когато огромна горска мечка се настанява в дома й и започва да си похапва от лакомствата, които си е събрала. Но докато мечката се забавлява с лакомства Яна започва да й разказва разни истории и приказки. В хода на приказката двете постепенно се сприятеляват и един ден Яна чува че мечката й отговаря.

– Ти вече можеш да говориш?

– Не, Яна, аз през цялото време ти говорех. Ти вече ме разбираш. 

Основната тема в приказката е любовта към природата и гората, уважението към другия, преодоляването на страховете и приемането на някои неща, които на пръв поглед може да изглеждат странни, но се оказват съвсем естествени.

„Прочетох приказката и съм впечатлена колко е нежна и красива. Ще прочета и останалите книги.“

Виолета Христова

В тази приказка един от героите оставя паметна плоча в гората. С надежда който я прочете да види с очите си красотата на гората и на свта, който ни заобикаля. В тоделните истории се говори за уважението, възхищението, лудостите на вятъра и кое е справедливо и кое не е справедливо. Една от най-чаровните истории в тази книга е приказката мечката за пътищата и кое е по-интересно – да хванеш лесния път и да пристигнеш бързо без да видиш почти нищо ново или да хванеш трудния път и сблъсквайки се с безброй препятствия и случки да научиш много нови неща по пътя.

Приказка за Яна и мечката
Приказка на Яна за омагьосаното момче
Приказка на Яна за танцуващите самодиви
Приказка на Яна за преспата и вятъра
Приказка на мечката за съвършената гора
Приказка на мечката за падналата звезда
Приказка на мечката за пътищата
Приказка на пора за козите и зайчетата
Приказка на прилепа за спора на гарваните и свраките

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *