Най-добрият приятел на човека, детска приказка
, by : admin
детска приказка

Детска приказка, която включва 8 отделни приказки. 70 стр.  Печатно издание с формат 23.5 / 16.5. Ако поръчате ще ви бъде доставена от куриер. Книгата е изпълнена с приключения, перипетии и разкази от света на приказните герои на Хелиана Стоичкова. Тя е част от дълга поредица с детски приказки написана за най-малките читатели с много любов. Илюстрациите са много красиви графики, изпълнени авторски и с много детско чувство на радост.

Автор на приказките Хелиана Стоичкова

Автор на илюстрациите Луиза Хамел

ISBN 978-954-91884-4-8

Приказка за Най-добрият приятел на човека

Тази приказка започва с това как кученцето и човека се изгубват един друг от поглед. Кученцето решава, че човека го е изоставил и тръгва по света да търси нов най-добър приятел за човека, защото наистина вярва, че човека заслужава да си има другарче. Кученцето отива при големите котки със своят въпрос „Кое животно иска да заеме моето място като най-добър приятел на човека?“, но лъва му отговаря много категорично, че никоя голяма котка няма да бъде напълно и всеотдайно приятел на човека защото той е нарушил стария кодекс на честта. Кученцето продължава своят път и отива при най-големите акули като то тях получава съвсем същият отговор. После то отива при орлите и големите птици и там чува същото. Така то тръгва обратно за да изпълни обещанието си да разкаже какво е научило.

Когато се връща кученцето заварва човека в клопката на един крокодил…

Вътре в тази приказка са вписани няколко по-малки приказки:

Приказка за най добрия приятел на човека
Приказка за лакомата зебра
Приказка за мързеливия жираф
Приказка за животното окапи
Приказка за дългоносия делфин и малката акула
Приказка за скаридата и малката рибка
Приказка за сепията
Приказка за крокодила и жабата

 

Приказката се занимава с темата за истинското приятелство като в останалите приказки е обърнато внимание на темите за мързела, прекомерното самочувствие, изменчивостта на характера, лакомията и арогантността. Всяка една от приказките вътре в тази книга има своя собствен наратив и е чудесен сборник с истории за деца. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *