Щурав съм, детска приказка
, by : admin
детска приказка

Детска приказка, която включва 6 отделни приказки. 100 стр.  Печатно издание с формат 23.5 / 16.5. Ако поръчате ще ви бъде доставена от куриер. Книгата е изпълнена с приключения, перипетии и разкази от света на приказните герои на Хелиана Стоичкова. Тя е част от дълга поредица с детски приказки написана за най-малките читатели с много любов. Илюстрациите са много красиви графики, изпълнени авторски и с много детско чувство на радост.

Автор на приказките Хелиана Стоичкова

Автор на илюстрациите Хелиана Стоичкова

ISBN 978-619-7598-32-2

Приказка Щурав съм

Тази приказка повежда едно момче на неочаквано за него приключение, което е свързано повече с опознаването на места и хора, които е хубаво да познава. Красотата на някои от нещата, които вижда по време на тези срещи в историята е наистина много чаровна и те кара да харесваш света на фантасмагорията и измислицата. Но измислица ли е всичко това или една част от него е съвсем реална?

Малкият Морени, който е едно очарователно и щураво дете разбира, че може да бъде малко по-внимателен, но също така разбира и че малките удоволствия правят голямото щастие наистина много красиво. Той е щурав, смел, добродушен, сърцат и на всеки етап от историята получава по нещо, което може да се окаже много ценно за него. В тази книга има и сериозни и смешни истории. Всяка със свое собствено послание и характер.

В тази книга са представени и няколко места от България, които Морени получава възможност да погледне през очите на някой, който ги обича. Без да е задължително да се навлиза в исторически подробности, а просто едно усещане за възхищение и удоволствие, че имаш възможност да се докоснеш до тях. Бил ли си в Кюстендил, виждал ли си устието на Дунава, бил ли си във Велико Търново… Морени е щастлив и с радост приема всяко парченце красив спомен, което му поднасят. Както и в другите приказки на Хелиана Стоичкова детето свободно изразява оценката си за историите, които чува – това е много сериозно, това е забавно.

Приказка Щурав съм

Приказка на Надежда за тайната на хляба

Приказка на Боян за едноръкия

Приказка на Нинка за изкривената душа

Приказка на Хаджи за изчезналата баба

Приказка на Хаджи за снежния човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *