Щъркелово гнездо, детска приказка
, by : admin
детска приказка

Детска приказка, която включва 10 отделни приказки. 101 стр.  Печатно издание с формат 23.5 / 16.5. Ако поръчате ще ви бъде доставена от куриер. Книгата е изпълнена с приключения, перипетии и разкази от света на приказните герои на Хелиана Стоичкова. Тя е част от дълга поредица с детски приказки написана за най-малките читатели с много любов. Илюстрациите са много красиви графики, изпълнени авторски и с много детско чувство на радост.

Автор на приказките Хелиана Стоичкова

Автор на илюстрациите Хелиана Стоичкова

ISBN 978-6197598100 

Приказка за Щъркеловото гнездо

Тази приказка включва в себе си няколко очарователни истории от света на птиците като започва с историята на щъркела, който първоначално не искал да лети, а после не искал да каца. Приказката завършва по един много мил и сърдечен начин и проследява престоя на щъркела в снеговете на зимата.

Тази приказка ми е любима в поредицата.

Мария Георгиева

Освен тази приказка в книгата е вписана и приказката за тримата от черешата, които заради едно глуповато препиране кой е по-смел и кой ще остави най-добро впечатление успяват да се съслекат в голяма беля, която ги превръща едновременно и в атракция и буди съжаление. Тримата от черешата е също толкова поучителна колкото и щъркелово гнездо и свете приказки преплетени една в друга са действително много интересни.

Освен тях в книгата ще откриете още много истории, които описват случки от света на животните и се вписват по любопитен и оригинален в основната приказка. Много забавна е историята за лудия гущер и как останалите животни се връзват на неговото нпеменно умопомрачение и период на душевни размишления, които стигат до момент на безцелни брътвежи. Животните решават, че това са едни много важни пророчества…

Приказка за щъркеловото гнездо
Приказка за тримата от черешата
Приказка за домашната кокошка
Приказка на първия скорец за белия Гарван
Приказка на втория скорец за кучето и гълъба
Приказка на третия скорец за лудия гущер
Приказка за двамата в морето, които срещнали птици
Приказка за хамстера, змията и сокола
Приказка за язовеца и лисицата
Приказка за трите скореца от черешата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *